10 rád ako sa o svoje šperky starať počas festivalov

Je dôležité, aby ste sa počas letných dní dávali pozor na svoje poklady zo zlata či striebra? Ale no samozrejme. Aby ste na Pohode, Topfeste, Szigete alebo malom lokálnom festivale vyzerali nadpozemsky dobre je dôležité sa o svoje šperky vedieť postarať. A my máme pre Vás 10 rád ako sa o svoje šperky starať počas letných festivalov.

1.Voňavka poteší dušu a nos, ale šperky nie!

Tropické horúčavy, tanec a spanie v stane. Toto všetko a ešte aj o trošku viac nás počas festivalov motivuje  nanášať na telo nekonečné množstvá deodorantov, parfémov, telových vôd a iných voňavých vodičiek. Že je to nevyhnutné? Súhlasíme s Vami, ale pokiaľ chcete svoje "poklady" udržať čo najdlhšie lesklé ako nové, obmedzte nanášanie vône na miesta, kde neprichádzajú do priameho kontaktu s Vašimi šperkami.

2. Slniečko nad nami alebo UVa a UVb ochráni pokožku, no zafarbí šperk.

Áno, my vieme. Zdravie nad lesk. No táto univerzálna pravda sa pri malom dodržaní pravidiel môže pozmeniť na ZDRAVIE S LESKOM! :D :D :D Stačí ak si svoju retiazku alebo náušnice pred natieraním olejom na opaľovanie zložíte a keď olejček pokožka vpije, môžu na Vás opäť žiariť.

PS: Olej na opaľovanie aj krém by na pokožke mali byť cca 20 minút pred tým ako vojdete do vody alebo vyjdete na priame slnko :D Teda na obale písali...

3. Koncert a kúpanie v termálnych prameňoch? Hmmm, neubližujte svojmu zlatíčku.

Na Slovensku máme nesmierne množstvo termálnych prameňov, kúpalísk s liečivou vodou. Chystáte sa nejaké prírodné kúpalisko navštíviť? Nechajte svoje šperky radšej doma, vyhnete sa tak ich začernaniu. A keby ste náhodou zabudli šperk nechať v šperkovničke, máme pre Vás návody ako si šperk vyčistiť.

4. Správnu šperkovnicu mám. Ale ako ju zabaliť na festival?

Možno Vám to ešte nikto nepovedal, ale zlato aj striebro oxidujú. Povedzme si pravdu, naše životné prostredie na tom s čistotou nie je najlepšie a zlato a striebro sú háklivé. Ale to neznamená, že si so sebou do vaku musíte brať 2-kilovú vyrezávanú šperkovnicu od babky. Stačí jednoduché vrecúško, ktorého súčasťou nie sú žiadne nálepky.

5. Najlepšia ochrana je byť ovešaná.

Celtovina nás ochráni pre dažďom, pred chladom aj pred pohľadom na spoločensky unavených spoluúčastníkov festivalu, ale neochráni naše šperky pred krádežou. Nie, stan nie je trezor. A teda pokiaľ sa rozhodnete svoje šperky zobrať so sebou na koncert je vhodné ich mať na sebe, alebo vo vyššie spomínanej "cestovnej šperkovnici" (vrecúško:D) v príručnej kabelke alebo ich nechajte v aute ukryté na mieste, kde ich nie je vidieť.

PS: To auto by mohlo byť Vaše :D

6. Účesy a účesy. Aký typ náušníc vydrží aj drdol aj rozpustenú hrivu?

Vybrať si správne zapínanie náušníc je celá veda. Preto sme o tom napísali samostatný článok. Ale vybrať si správne náušnice na festival je celkom iná záležitosť. Lebo na festival si ideme užiť voľnosť, slobodu, dobrú hudbu a veľa tanca. Takže náušnice s nami musia držať krok a úplne ideálne je keď neohrozia naše uši.

PS: Takže veľké kruhy s festivalových možností škrtáme- teda ak nechcete zažiť dobrodružstvo z pohotovosti. :D

7. Šperk a outfit. Áno, musia sa vedieť dohodnúť.

A postup je celkom jednoduchý. Napríklad pokiaľ chcete mať na krku šál, či šatku, vynechajte visiace náušnice a retiazku. Aj retiazka bude celá, aj náušnice sa Vám do šatky nezachytia, aj šatka bude bez vyťahaných nitiek. Pokiaľ zvolíte remencové topánky, skrášlite nohu retiazkou, no pokiaľ zvolíte členkové topánky, retiazku nechajte doma. Retiazka na nohu by to zvládla, ale Vaše nohy sa Vám poďakujú, keď budú bez oderov.

8. Zlato alebo striebro?

Pokiaľ viete, že  dodržíte aspoň 5 z vyššie uvedených pravidiel je len na Vás, ktorú z možností si zvolíte :D Zlato stratí menej lesku napriek bujarej zábave aj bez ošetrenia a striebro budete v prípade zničenia oplakávať menej.

9.Ako si vybrať ten správny šperk?

Posledný bod je odporúčanie, aby ste si nosenie šperkov užili. Šperk má byť vždy a za každých okolností ozdobou a potešením. Pomôže rozprúdiť náladu, upúta a môže byť výborným začiatkom konverzácie s novou láskou. A festivaly sú najmä o nových priateľstvách, láskach a zábave. Takže otvorte srdce, krabičku so šperkami, naplňte batoh a hurá za dobrodružstvom :D

A nech sa Vám pri tom zlato leskne ca cestu...

 

 

 

Späť do obchodu